Ako chutí naturálne Španielsko..

Posted by február 5, 2015 Uncategorized No Comments

image-415aeb083ef73b9eba48268cceda8e1ea8d26072fdf09b6c0ebf6c238d46c657-V

Oblasť Ribera del Duero hrala vždy akoby druhé husle v rámci popularity španielských vinárskych oblastí za známou Riojou,no veľa odborníkov tvrdí,že práve z Ribery pochádzajú tie najkvalitnejšie vína z odrody Tempranillo.My sme narazili v našej vinotéke teda na absolútny skvost.Už trošku zapadnutá prachom nás oslovila Viňa Magna,ročník 2003,z vinárstva Basconsillos,ktoré je známe svojim striktne naturálnym zaobchádzaním vo vinohradoch a pedantným prístupom v pivnici.Viňa Magna,vlajková loď vinárstva,ktoré obhospodaruje skromných 50 hektárov,nás doslova ohúrila svojou skvelou kondíciou a čistotou.Víno prežíva krásne obdobie,napriek tomu svoju cestu má ešte pred sebou.Zrelo 18 mesiacov vo francúzskych sudoch a po otvorení sa prvé tóny niesli vo vôni sladkého drievka,neskôr prechádzali do jemnej kokosovej múčky až čokolády.V chuti prekvapila zamatovosť,uhladenosť a stredne ťažké telo.Z ovocia prevláda moruša,malinový džem,po dlhšom čase pripomína puding z horkej čokolády,s krásnym mäkkým trieslom na záver a neuveriteľne dlhou dochuťou.Mňam!